Головна Новини та публікаціїНапрямки роботиАналітикаПро насКонтакти
» » » 2010 Спостереження за виборами Президента України

2010 Спостереження за виборами Президента України

Громадянська мережа ОПОРА проводить Кампанію довготермінового спостереження за виборами Президента України 2010 року. Тривалість кампанії - з жовтня 2009 по лютий 2010 року. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА працюють в усіх регіонах України.

Про нас:

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.

Метою Кампанії є сприяння в організації та проведенні чесних і демократичних виборів.

Нашими головними завданнями є моніторинг виборчої кампанії та донесення його результатів до громадськості, підготовка рекомендацій, з метою усунення та попередження порушень.

В рамках проекту заплановане довготермінове, яке вже почалося, та короткотермінове спостереження. Об’єктами моніторингу є усі установи, безпосередньо задіяні у підготовці та проведенні виборів, центральна, окружні та дільничні виборчі комісії, органи ведення реєстру виборців. Також спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА слідкуватимуть за роботою органів державної влади та місцевого самоврядування, щоб мати змогу оцінити їх рівень заангажованості до виборчого процесу. Детально буде проаналізовано виборчі кампанії кандидатів у Президенти. Зокрема, спостерігачі звертатимуть увагу на ключові повідомлення кандидатів, політичну рекламу, взаємодію з засобами масової інформації тощо.

Безпосередньо за днем виборів спостерігатиме 1000 короткотермінових спостерігачів від Громадянської мережі ОПОРА. Їх завдання – оцінка рівня підготовки і проведення виборів в день голосування на дільничних виборчих комісіях та статистичний підрахунок голосів на основі зібраних протоколів дільничних виборчих комісій. За результатом короткотермінового спостереження на ранок наступного дня після дня голосування, Громадянська мережа ОПОРА оприлюднить результати волевиявлення громадян з похибко, що не перевищуватиме 2,61 %. 


© ГО "ДНІПРОПЕТРОВСЬКА МЕРЕЖА "ОПОРА"
2006-2017
Використання матеріалів із сайту Громадянської мережі ОПОРА дозволене за умови наявності посилання (у випадку інтернет-видання - гіперпосилання) на www.oporadp.org