Головна Новини та публікаціїНапрямки роботиАналітикаПро насКонтакти
» » Дорогі депутати від 22.02.2013

Дорогі депутати від 22.02.2013

Дорогі депутати від 22.02.2013

На прохання авторів програми “Дорогі депутати” – спільного проекту ОПОРИ і телеканалу ТВі – 13 народних депутатів оприлюднили списки своїх помічників. Відгукнулися дев’ять парламентарів від "Батьківщини", один – від УДАРу і троє – від ВО "Свобода".

Нижче наводимо список тих, хто не посоромився показати своїх помічників-консультантів:

Ар’єв ВолодимирОробець ЛесяГоловко МихайлоНемиря ГригорійПолочанінов ВолодимирРізаненко ПавлоАваков АрсенБублик ЮрійКужель Олександра Панькевич ОлегКоролюк ВалентинЯворівський ВолодимирКубів СтепанСеред помічників вищевказаних депутатів – громадські діячі, представники профспілок, економісти, юристи.

Більшість депутатів, окрім прізвищ, не повідомляють жодних даних про своїх консультантів. Хоча якщо копнути глибше, з’ясовуються цікаві подробиці.

Скажімо, в Арсена Авакова на громадських засадах працює його син Олександр Арсенович Аваков, помічник-консультант. Зауважимо, що позаштатні працівники, не маючи зарплати, отримують посвідчення й такі ж повноваження, як і штатні.

У колективі ОлександриКужель на громадських засадах працює радник міністра охорони здоров’я. Позаштатні помічники депутата побажали залишитися невідомими.

Надавши перелік усіх помічників-консультантів, наприкінці листа пані Олександра написала: "У зв’язку з поширенням економічних і політичних репресій та зростаючого тиску на опозицію, що чиняться сьогодні владою, звертаюся до Вас із проханням, висловленим вищенаведеними особами, не оприлюднювати відомості про помічників-консультантів, що працюють на громадських засадах, для широкого загалу та не робити ці відомості публічними. Сподіваюся, що Ви, реально оцінюючи всі ризики для людей, які співпрацюють з опозицією, з розумінням поставитеся до зазначеного прохання".

Зі свого боку автори програми “Дорогі депутати” та Громадянська мережа “Опора” зазначають, що позаштатні помічники мають такі ж повноваження, як і штатні (посвідчення, доступ до кабінетів чиновників усіх рівнів, доступ до баз даних, телекомунікаційних мереж і т. д.). Саме тому ми вважаємо оприлюднення їхніх імен так само важливим, як і штатних помічників.

Жоден депутат Партії регіонів, КПУ, а також позафракційні поки що не надали ТВі запитуваної інформації.

Першою дані про своїх помічників на власній сторінці у Facebookоприлюднила Леся Оробець.
Після того про свій статус помічника-консультанта Анатолія Гриценка повідомила Олена Бетлій.
"Щоби зі мною не зробили того самого і ніде мене не "повішали" (як помічників Л. Оробець – ТВі), то оприлюднюся сама.)) Наприкінці січня в моїй трудовій книжціз’явилися два нові записи: "звільнена з докторантури НаУКМА за власним бажанням"; "зарахована на посаду помічника-консультанта народного депутата". Цим народним депутатом є Анатолій Степанович Гриценко", – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Повний перелік помічників уже незабаром ви зможете побачити на сайтах телеканалу ТВі та ОПОРА.
Нагадаємо, в одній із попередніх програм "Дорогих депутатів" ми показали, що понад чотиритисячна армія помічників нардепів коштує нам 107 млн грн щороку.



© ГО "ДНІПРОПЕТРОВСЬКА МЕРЕЖА "ОПОРА"
2006-2017
Використання матеріалів із сайту Громадянської мережі ОПОРА дозволене за умови наявності посилання (у випадку інтернет-видання - гіперпосилання) на www.oporadp.org