Головна Новини та публікаціїНапрямки роботиАналітикаПро насКонтакти
» » Підсумковий звіт ГМ ОПОРА за результатами громадського спостереження під час ЗНО 2011

Підсумковий звіт ГМ ОПОРА за результатами громадського спостереження під час ЗНО 2011

Підсумковий звіт ГМ ОПОРА за результатами громадського спостереження під час ЗНО 2011

Загалом зовнішнє незалежне оцінювання знань абітурієнтів у 2011 році організовано на досить високому рівні. Спостерігачі ОПОРИ також відзначають більш дисципліновану поведінку учасників на пунктах тестування. Абітурієнти в меншій мірі відволікалися на допоміжні засоби (шпаргалки, мобільні телефони, спроби отримати підказки, виходячи з аудиторій) і концентрувалися на змісті тестів. Таким чином в рази зменшилася кількість анульованих робіт на підставі порушень процедури проходження ЗНО з боку його учасників.

Проблемним залишається питання явки та тестування та ефективного використання коштів державного бюджету, який втрачає, починаючи з 2010 року, мільйони гривень. Нагадуємо, що цьогорічні та минулорічні Умови прийому до ВНЗ збільшили перелік груп абітурієнтів, які мають право вступати без тестування. Відповідно, учасники, які спочатку реєструються на випробування «про всяк випадок», вдвічі збільшують кількість неявок. Так, у 2011 році державний бюджет втратив 10 мільйонів 296 тисяч 80 гривень. На тестування передумав йти 128 701 абітурієнт.

Серед неординарних організаційних проблем, які відзначили спостерігачі, актуальними є:

  • Недостатньо ефективна форма доставки сертифікатів ЗНО через Укрпошту. Без цього документу абітурієнт не може потрапити на пункт тестування та взяти участь у випробуваннях. Зафіксовано випадки, коли сертифікати залишалися не врученими абітурієнтам;
  • Більш тривала перевірка робіт порівняно з минулим роком, коли оцінювання бланку відповідей типу «А» (виключно закриті питання) тривала близько 7 днів. Цьогоріч – від 10 до двох тижнів;
  • Нарікання абітурієнтів на різну складність тестів з української мови та літератури, що були запропоновані учасникам ЗНО під час першої та другої сесії.

Втім, набагато більш неординарним може виявитися 2012 рік, коли тестування знову співпадатиме в часі  з періодом навчання у школі, а закінчити проведення ЗНО планують до середини червня. Таким чином вирішено питання Євро-2012, якому не повинна стати на заваді жодна масштабна суспільно значуща кампанія. Крім того, наступного року випускатимуться ті школярі, які з 5 класу повноцінно вивчали 2 іноземні мови. Якщо вони захочуть складати тестування з обидвох, то за чинної системи групування іноземних мов для одночасної їх здачі, від однієї доведеться відмовитися.

Порушення процедур проведення тестування були як з боку його організаторів, так і абітурієнтів.

У 11% пунктів тестування, на яких працювали спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, не було в повній мірі дотримано процедур перевірки документів учасників (сертифікат, запрошення-перепустка, паспорт або свідоцтво про народження). Нагадаємо, що такі дії призводять до інцидентів, які масово були зафіксовані цьогоріч під час складання єдиного державного іспиту на території Російської Федерації, коли замість абітурієнтів у випробуванні знань за матеріальну допомогу брали участь студенти. Жорстка ідентифікація особи є єдиним запобіжником для подібних системних зловживань. Крім того, на Львівщині зафіксовано факт участі у тестування 42-річної матері, яка вирішила скласти ЗНО замість своєї 19-річної дочки. Роботу останньої анульовано.1

У 6% пунктів тестування зафіксовано випадки використання мобільних телефонів персоналом, що суперечить процедурам організації ЗНО. У зв’язку з тим, що через мобільний можна передати зміст завдань та розсекретити їх до закінчення тестування, процедурно заборонено користуватися телефоном учасникам ЗНО, персоналу пунктів (крім відповідального за ПТ та уповноваженої особи УЦОЯО), спостерігачам. Також сторонні розмови часто створюють проблеми для абітурієнтів, які не можуть сконцентруватися над тестом. На Хмельниччині було зафіксовано випадок, коли абітурієнтці дозволили взяти участь у додаткові сесії ЗНО через її скаргу на розмови з боку інструкторів.

Загалом 76% спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА поставили найвищу оцінку в 3 бали за організацію та проведення тестування, 20% - 2 (добре), 4% - 1 (незадовільно).

4

У 19% пунктів тестування зафіксовано запізнення абітурієнтів на початок ЗНО. Недисципліновані учасники не зможуть взяти участь у додатків сесії, адже, невиправдана непунктуальність карається відповідно до процедур. Втім, спостерігачі відзначають, що навіть працівники пунктів тестування «радили» абітурієнтам звернутися до закладів охорони здоров’я за «липовою» медичною довідкою. Втім, спостерігачі, які були присутні на засіданнях регламентних комісій, що мали право приймати рішення про участь абітурієнтів у додатковій сесіях, відзначають ретельну перевірку достовірності довідок та неодноразові звернення до закладів охорони здоров’я.

2

У 7% пунктів тестування було виявлено спроби скласти ЗНО замість абітурієнта на етапі первинної перевірки документів або безпосередньо інструктором в аудиторії. На думку спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА, спроби скласти тестування за абітурієнта триватимуть доти, поки не буде передбачено адміністративної відповідальності за такий тип шахрайства.

У 9%  пунктів тестування виявлено спроби використовувати допоміжні засоби під час роботи над завданнями ЗНО. Зафіксовані порушення, як правило, призводять до припинення роботи над тестом та закінченням вступних випробувань для абітурієнта у 2011 році. Варто зазначити, що щороку інструментарій видозмінюється. На ринку пропозицій серед методів отримання підказок поширеними є навушники, через які, нібито, диктуються відповіді; он-лайн консультації, завдяки яким можна отримати підказку через мережу Інтернет, вийшовши до туалету чи рекреаційної зони тощо. Втім, ОПОРА рекомендує абітурієнтам більше уваги звертати на якісну підготовку знань, а не модифіковані шпаргалки, ефективність використання яких є сумнівними.

Цьогорічна явка абітурієнтів, на жаль, засвідчила зменшення ваги ЗНО під час вступу. Так, починаючи з 2010 року, коли в Умовах прийому розширено перелік груп абітурієнтів, які мають прав вступати без ЗНО, явка на тестування стабільно менша, ніж у 2008 чи 2009 рр. Загалом предмети зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнти планували складати 949 449 рази. Втім, не з’явилися на тестування його потенційні учасники 128 701 раз, або ж 13,55% з задекларованих бажаючих. Таким чином, державному бюджету було нанесено загальної шкоди на 10 мільйонів 296 тисяч 80 гривень.

9

8

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ СПОСТЕРЕЖЕННЯ

Верховній Раді України за лобіювання профільного міністерства

  • Покращити фінансування ЗНО. Оплата праці персоналу пунктів тестування є непомірно малою порівняно з відповідальністю, яку беруть на себе організатори. Варто враховувати й те, що відсутність фінансової мотивації, може в перспективі впливати на якість роботи відповідних працівників.
  • Закріпити ЗНО на законодавчому рівні. Потребує врегулювання статус сертифікату, визначення правової відповідальності за порушення процедур залученими працівниками, затвердження результатів ЗНО як безальтернативних вступних іспитів до ВНЗ.

Українському центру оцінювання якості освіти

  • Збільшити активність інформування майбутніх абітурієнтів про процедурні новації через засоби масової інформації та адресно учасникам тестування, долучивши до процесу адміністрації загальноосвітніх навчальних закладів (шкіл).
  • Забезпечити належний контроль за використанням мобільних телефонів на пунктах тестування з боку як персоналу, так і абітурієнтів;
  • Організувати повноцінне службове розслідування щодо неналежної доставки сертифікатів ЗНО учасникам тестування;
  • Забезпечити якісний аналіз змісту тестів та порівняння результатів двох сесій зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури;
  • Переглянути систему розповсюдження сертифікатів ЗНО Укрпоштою, яка є ресурсно затратною та недостатньо надійною, на користь розміщення сертифікатів, захищених кодом чи номером на персональних сторінках абітурієнтів в мережі Інтернет. Іншим варіантом є адресна доставка сертифікатів рекомендованим листом з описом вкладення. Це запобігатиме непорозумінням, коли абітурієнти заявляють про отримання листів, в яких відсутній необхідний вміст документів;
  • Забезпечити належне інформування абітурієнтів щодо тестування шляхом оновлення сайту www.testportal.gov.ua, модернізації порталу, належної роботи пошукової системи та оприлюднення форм скарг, заяв і звернень для абітурієнтів.
  • Передбачити можливість складання декількох іноземних мов абітурієнтами за їх бажанням, що потребує розведення в часі днів тестування;
  • Забезпечити більш оперативну перевірку тестів, особливо тих, що не містять відкритих питань чи бланку «Б».

Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України

  • Забезпечити вчасне затвердження програми тестування для всіх предметів не пізніше жовтня 2011 року, що створить передумови для більш якісної підготовки тестових завдань їх розробниками;
  • Оприлюднити інформацію по кожному предмету, чи сесії щодо кількості абітурієнтів, які відповіли на 100% завдань ЗНО та порівняти дані з 2008-2010 роками, проаналізувати відповідність успішності результатів роботи в бланку «А» та «Б».

Абітурієнтам та їх батькам

  • Більш ретельно готуватися до участі у ЗНО не лише щодо змісту предмету, а й процедурних вимог;
  • В разі порушень прав учасника тестування невідкладно повідомляти про інцидент громадських спостерігачів, УЦОЯО, регіональні ЦОЯО та МОНМСУ.

УЧАСТЬ ГРОМАДСЬКОСТІ

У 2011 році кількість громадських спостерігачів, як і загалом увага ЗМІ до зовнішнього незалежного оцінювання, зменшились. Ситуація в перспективі може призвести до значного погіршення якості організації та справедливості тестування.

5 6

 

Загалом слідкували за проведення ЗНО 4 групи спостерігачів, найчисельнішою з яких є освітянська (шкільні батьківські комітети, піклувальні ради, профспілки працівників освіти та науки), на другому місці – громадськість, третє – ЗМІ і остання – державний контроль (відділи освіти різних рівнів).

Найбільш активною серед громадських організацій, які традиційно проводять кампанії моніторингу тестування, стала Громадянська мережа ОПОРА. Організація забезпечила 82% спостерігачів.

КУРЙОЗИ ТА ІНЦИДЕНТИ (вибрані)

Біологія

У пункті тестування, який знаходився у Запорізькому національному університеті, о 10:34 ранку було виявлено часткове пошкодження сек’юр-паку (розрив в нижній частині досягав 10 см). Щодо порушення складено акт, інцидент зафіксовано у аудиторному протоколі. Втім, спостерігачі відзначають, що можливості витягти тестові завдання через отвір не було.

У школі № 15 (аудиторія №10, робоче місце №10) м. Черкаси близько 13:05 спостерігачем було зафіксовано факт надання допомоги з боку одного з інструкторів учасниці тестування. В кімнаті залишилося лише троє абітурієнтів, двоє з яких сиділи попереду порушника та не бачили, що відбувається за їхніми спинами. Протягом тривалого часу інструктор мав можливість перешіптуватися з абітурієнтом і вказувати у тестовому зошиті на варіанти відповідей. Як виявилося згодом, інструктор-порушник працює вчителем у школі № 9 м. Черкаси, а абітурієнтка, яка отримувала допомогу, є цьогорічною випускницею тієї ж школи. Під час передачі аудиторного пакету відповідальному за пункт тестування і представнику УЦОЯО спостерігач повідомив про зафіксоване порушення. Інструктор не змогла чітко пояснити, що вона робила біля столу абітурієнтки протягом тривалого періоду часу, на що вказувала у зошиті, тому не зорієнтувалася, про що писати у пояснювальній записці. У зв’язку з цим, пояснення почав диктувати представник УЦОЯО, який не був свідком вище зазначених подій. Абітурієнт, ніби, сам підняв руку і покликав інструктора, щоб запитати, як виправити помилку, яку, начебто, було допущено під час перенесення відповідей до бланку. Втім, спостерігач зафіксував, що в момент надання допомоги, бланк відповідей лежав осторонь абітурієнтки на парті, тому пояснення не відповідають суті інциденту. Під час оформлення протоколів спостерігачеві не дали можливості вказати додати окрему думку щодо змісту інциденту.

Історія України

У школі №4 м. Цюрупинськ Херсонської області спостерігач потрапив до пункту тестування без перевірки документів. Він був присутнім на жеребкуванні і, навіть, встиг проглянути аудиторії. Лише перед початком допуску абітурієнтів персонал звернув увагу на те, що особа спостерігача досі не встановлена, а його посвідчення ніхто не бачив. У тій же школі перевірка документів учасників ЗНО і початок тестування відбулися без представників правоохоронних органів. Міліціонери з’явились лише об 11:07, пояснивши своє запізнення тим, що «були у селі на виклику».

Географія

В Сарненській ЗОШ №4 Рівненської області спостерігач змушений був зробити зауваження помічнику відповідального за ПТ через багаторазове використання мобільного телефону для розмов та смс-спілкування. Виявилося, що у неї день народження. Втім, порушення було зафіксовано в протоколі.

Іноземні мови

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували випадок, коли учасник тестування був позбавлений права продовжити роботу над завданнями через спробу отримати підказки. Абітурієнт спустився з третього поверху, де складав ЗНО, на перший, щоб поговорити по телефону. Чергові помітили порушення і склали акт про вилучення учасника із пункту тестування (ЗОШ №65 м. Львова).А у Міжрегіональному центрі професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну м. Львова оцінювання було організовано у майстерні для пошиття одягу.

На пунктів тестування, що розташувався у Запорізькому національному університеті, абітурієнтка з ушкодженим хребтом змушена була протягом 2-х годин розв’язувати завдання, стоячи на парті навколішки. Про особливі потреби абітурієнтки персонал пункту тестування не було попереджено завчасно, тому крім співчуття нічого додаткового останні не змогли забезпечили.

Математика

У гімназії №3 м. Херсон правоохоронці, які повинні здійснювати пропуск та перевірку документів учасників тестування, прийшли на пункт тестування лише об 11:00. На свій захист працівники МВС сказали, що їм було сказано керівництвом прийти саме на початок тестування і не раніше.

В ПТ ЗОШ №9 (м. Рівне), коли в туалеті знаходився громадський спостерігач, абітурієнт намагався випитати у нього правильні відповіді на завдання ЗНО.

Українська мова та література

Порушення процедури було зафіксовано у Кузнецовській ЗОШ №1 (Рівненська область). Чергові пункту тестування у визначений час не спромоглися вчасно розпочати допуск абітурієнтів до  приміщення школи. Тож їм довелося це робити в останні хвилини перед початком тестування без перевірки документів. Уповноважена особа, присутній на цьому пункті тестування, не дав можливості спостерігачам виконати їхню законну вимогу та занести цю інформацію до протоколу. Рівненське представництво підготувало звернення на ім’я директора УЦОЯО щодо перешкоджання роботі спостерігачів.

До пункту тестування, що розташувався у приміщенні Запорізького інституту економіки та інформаційних технологій (м. Мелітополь), частина абітурієнтів не змогла потрапити вчасно. Причиною запізнення стала масштабна перевірка ДАІ місцевих перевізників. Більшість маршрутних таксі у місті працюють нелегально, тому вони не виїхали за графіком на роботу, а учасники тестування, що не були готові до таких форс-мажорів, не змогли з’явитися на пункт тестування у визначений час. Втім, для тих абітурієнтів, що запізнилися на 5 чи 10 хвилин було зроблено виняток та вони взяли участь у зовнішньому незалежному оцінюванні.

У Миколаївській ЗОШ № 50, черговий не хотів допускати громадських спостерігачів до приміщення пункту тестування. Він вимагав невідомий документ під назвою «направление». Хоча проблему було вирішено на користь спостерігача, прикро, що поодинокі організатори тестування досі не достатньо обізнані у процедурах.

У пунктах тестування в м. Вінниця охоронці вже не перший рік використовують металошукачі, про що заздалегідь відомо абітурієнтам. Кожного, хто виходить з аудиторій, перевіряють на наявність мобільних телефонів та інших технічних пристроїв. Це досить позитивно впливає на дисципліну.

У ЗОШ № 4 м. Коломия абітурієнти, що завершили достроково роботу над завданнями мали при собі мобільні телефони та вільно ними користувалися у приміщенні пункту тестування. У аудиторії №19 цим зловживала і інструктор, у якої двічі дзвонив телефон (о 12:15 та 12:57). Вона виходила з аудиторії, щоб відповісти на дзвінок. Неодноразово до аудиторій, де спостерігали активісти ОПОРИ, доносились звуки рінгтонів і з коридорів.

В Івано-Франківську (ЗОШ № 21) на пункт тестування з невідомих причин не з’явилися  7 інструкторів. Втім, заміна була знайдена оперативно і це жодним чином не вплинуло на перебіг тестування.

ДОВІДКОВО

Громадянська мережа ОПОРА реалізовує кампанію моніторингу зовнішнього незалежного оцінювання у 12 регіонах України. Всього організація зареєструвала 463 спостерігачі. Покриття кожного предмету коливалося від 25 до 75%, а найбільша увага була прикута до наймасовіших тестувань. Звіти від спостерігачів оперативно надсилаються через СМС-повідомлення в закодованому вигляді одразу після завершення тестування, що дає можливість невідкладно отримувати та перевіряти інформацію щодо проблем, порушень та інцидентів на пунктах тестування.

Поля моніторингу громадського спостерігача мережі ОПОРА:

  • оцінка рівня організації зовнішнього незалежного оцінювання безпосередньо на пункті тестування;
  • моніторинг роботи регламентних комісій, що розглядають скарги абітурієнтів щодо порушення процедур, або ж визначають порядок розв’язання проблемних ситуацій, пов’язаних з проведенням тестування;
  • участь у роботі Апеляційної комісії УЦОЯО, яка, в першу чергу, розглядає клопотання абітурієнтів щодо незгоди з результатами ЗНО.

Крім того, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА надають безкоштовні юридичні консультації абітурієнтам та їх батькам, якщо права учасників тестування порушено. Допомогу можна отримати як безпосередньо у спостерігача, так і через телефон гарячої лінії за номером: 044 225 32 81

Спостереження відбувається в рамках національної кампанії моніторингу ЗНО за сприяння Альянсу Програми сприяння незалежному тестуванню в Україні (USETI Legacy Alliance).

До уваги ЗМІ!

Зателефонувавши на гарячу лінію організації за номером (044) 225 32 81 можна отримати кваліфіковану допомогу чи повідомити про порушення. ОПОРА сподівається, що зможе допомогти захистити права тих абітурієнтів, які прагнуть чесно отримати студентський квиток. Якщо ви хочете стати нашим інформаційним партнером та безкоштовно розмістити банер з телефоном гарячої лінії, то просимо повідомити нас про це за адресою info@opora.org.ua. Зі свого боку ОПОРА завжди буде готова надати Вам найсвіжішу інформацію щодо моніторингу вступної кампанії, допомогти підготувати інформаційний матеріал, розмістити банер соціально відповідальних ЗМІ на своєму сайті за адресою www.opora.org.ua

 



© ГО "ДНІПРОПЕТРОВСЬКА МЕРЕЖА "ОПОРА"
2006-2017
Використання матеріалів із сайту Громадянської мережі ОПОРА дозволене за умови наявності посилання (у випадку інтернет-видання - гіперпосилання) на www.oporadp.org